Weet jij al wat je het beste kan doen met je batterij in de wintermaanden?

Een batterij is heel duur, daarom kan je beter voorkomen dat deze stuk gaat.  Hieronder enkele tips die de levensduur van je batterij zeker zullen verlengen. Deze tips gelden voor de batterijen van een e-bike, e-scooter of e-step.

  1. De eerste tip is de allerbeste tip. Het allerbeste voor je batterij is om deze te blijven gebruiken. Het is dus verstandig om in de kou je batterij regelmatig aan het werk te zetten , en zeker ook jezelf 😉
    1. Weet wel dat je in de winter standaard minder km’s kan rijden met je batterij dan in de zomer.
    2. Heb je in de winter gefietst bij zeer lage temperaturen (rond of onder het vriespunt), laat je batterij dan minstens 30 minuten opwarmen op kamertemperatuur na de rit. Dit zal ervoor zorgen dat je batterij langer meegaat.
  2. Indien het toch te koud voor u is of het weer laat het echt niet toe om te rijden, probeer je batterij dan steeds boven 50-60% te houden. Indien de lading van de batterij lager is, heb je meer kans op diepontlading. Indien je batterij in diepontlading gaat, krijgt de batterij blijvende schade waardoor de batterij veel minder lang mee gaat. Vaak is de batterij dan zelfs helemaal kapot en heb je een nieuwe nodig.
  3. Je batterij minstens 1 keer per maand opladen is noodzakelijk maar laat de lader en de batterij niet de hele tijd insteken, dit vergroot de kans op brand. Enkel indien je beschikt over een automatische oplader, dan kan deze in blijven steken.
  4. Je bewaart je batterij het best binnen en niet de hele dag/nacht in de kou. Een batterij wordt het best bij kamertemperatuur     bewaard.